Botin

C/ Cuchilleros, 17 28005 Madrid

Ver en el mapa »

Tipo de cocina:Español

A partir de ?
43 €

8,7 / 10
Excelente
( 765 Opiniones )
Con esta reserva ganarás 100 Yums

Great food. Don't miss the cochinillo, the reason to be there! Went for the history, but loved...Natalia M.

We had a very enjoyable and memorable dinner in Botin. The baby eel and the baby squid are all...Jackie D.

Opiniones de nuestros usuarios

En pocas palabras...
Situado en el Madrid de los Austrias, este restaurante fue fundado en 1725 y es considerado el más antiguo del mundo según el Libro Guinness de los Records. Fue construido sobre una antigua bodega del siglo XVI de techos abovedados y es hoy día todo un clásico y un referente de la cocina tradicional en Madrid.

Su cocina española y castellana cuenta con recetas tradicionales que han pasado de padres a hijos y es elaborada de la manera más natural y artesana. Destaca su cochinillo y su cordero asados en su antiquísimo horno de leña.

Es en definitiva un lugar cálido donde el cliente es tratado con toda la cordialidad y amabilidad que merece y que es propia de este restaurante que lleva casi tres siglos sirviendo fielmente a sus comensales.
¡Las sugerencias del chef!
  • Entrantes
  • Melón con jamón
    21.55 €
  • Salmón ahumado
    19.15 €
  • Sopa al cuarto de hora ( de pescados )
    16.95 €
  • Platos
  • Cochinillo asado
    23.45 €
  • Solomillo Botín
    25.3 €
  • Almejas Botín
    22.95 €
  • Postres
  • Tarta de crema al estilo Botín
  • Bartolillos de Madrid
  • Biscuit helado de higos con nueces
Precio del restaurante Botin
Precio medio a la carta: 43 €

Reserva en el restaurante Botin

RESERVA SIN PROMOCIÓN

Reserva sin promoción

Mapa y dirección del restaurante Botin

C/ Cuchilleros, 17 28005 Madrid

Más información

¿Cómo llegar?
Transporte público
Metro: Sol (L3) y Ópera (L5 y Ramal)
Parking
Plaza Mayor

Forma de pago
Mastercard, Tarjeta de crédito, Visa

Horario de apertura
Comida: De 13:00 a 16:00
Cena: De 20:00 a 24:00
Cerrado de
Nochebuena y Año Nuevo (cenas)

Grupos
Restaurante privatizable
SI
Máximo de personas
200
8,7/10
Excelente
(764 Opiniones)
?
Sólo los clientes que acudieron al restaurante pueden dejar su opinión.
Cocina
8,7
Servicio
8,7
Ambiente
8,9
Relación calidad-precio
Interesante
Nivel de ruido
Tranquilo
Tiempo de espera
Perfecto
¿Recomendarías este restaurante a un amigo?
Si en 88.2%
Tipo de comida
Ocasión
Perfil
Ordenar comentarios:
Jackie D.
Aventurero/a
1 valoraciones
9,5/10
Fecha de la comida: 31/08/2014

Jackie D. - 9,5/10 : We had a very enjoyable and memorable dinner in Botin. The baby eel and the baby squid are all very good as well as the roast pig. highly recommend this place!

Claudio S.
Conquistador/a
9 valoraciones
7/10
Fecha de la comida: 28/08/2014

Claudio S. - 7/10 : El camareiro no he explicado correctamiente los acompanamiento de los platos, y ello he decidido por nosotros el que seria sin nos consultar

Yoram s.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 27/08/2014

Yoram s. - 10/10 : fantastic food. the suckling pig and lamb were great.

MAYRA Z.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 22/08/2014

MAYRA Z. - 10/10 : That's amazing! Nice wine options... And the food... Delicios

Serge A.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 22/08/2014

Serge A. - 10/10 : Absolutely incredible!

Roman G.
Aventurero/a
1 valoraciones
7/10
Fecha de la comida: 22/08/2014

Roman G. - 7/10 : Family of four with 9&13 YO boys. We came for lunch at 3:30. Menu was pretty expensive for the type of restaurant. I guess you pay for the name and ancient history. Service was midiocare. The waiter missed one main course dish, which couldn't be prepared because the the kitchens got closed for the break. The Hake (fish) dish was great and I would recommend it. Chicken was chicken. Overall, it's not worth the time and money!

SVETLANA K.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 21/08/2014

SVETLANA K. - 10/10 : We really admired the restaurant. The ambiance is fantastic and so are the dishes. We had famous pig, gazpacho and grilled prawns together with Sangria. Just delicious, all of them. Highly recommended!

Gregory A.
Aventurero/a
1 valoraciones
9/10
Fecha de la comida: 20/08/2014

Gregory A. - 9/10 : Great food and attentive service.

Jorge A.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 20/08/2014

Jorge A. - 10/10 : No es la primera vez que en nuestra visita a Madrid vamos a este restaurante y siempre nos ha encantado. Hoy recibimos además de una comida excelente, una atención sobresaliente. El cochinillo es lejos el mejor que hemos comido y continúa siendo nuestro plato favorito.

Chiara L.
Aventurero/a
1 valoraciones
4/10
Fecha de la comida: 18/08/2014

Chiara L. - 4/10 : nothing special! We even went out of the kitchen! piglet overrated! frozen artichokes!

Natalia G.
Aventurero/a
1 valoraciones
3/10
Fecha de la comida: 18/08/2014

Natalia G. - 3/10 : Bad service, not tasty, the restaurant is just for tourists, expensive and silly to go there.

SUDHAKAR R.
Aventurero/a
1 valoraciones
4/10
Fecha de la comida: 18/08/2014

SUDHAKAR R. - 4/10 : oldest running could do a lot more

Curtis f.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 17/08/2014

Curtis f. - 10/10 : Amazing visit to Botin, even when we arrived late they were very welcoming! The food was so fresh and tasty! And great value for money.

Paula B.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 17/08/2014

Paula B. - 10/10 : Espectacular cochinillo! Pedir que los ubiquen en las cavernas.

Javier F.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 16/08/2014

Javier F. - 10/10 : Increible haber comido en el restaurante mas antiguo del mundo y en muchos aspectos, el mejor

Paul H.
Aventurero/a
1 valoraciones
5/10
Fecha de la comida: 16/08/2014

Paul H. - 5/10 : Suckling pig rather dry and tasteless - had better at many other places.
Band came in during meal and were very loud and annoying - everyone felt obliged to tip them - not a reason for going to a restaurant

Cassandra C.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 15/08/2014

Cassandra C. - 10/10 : We left Botin knowing that it would be one of the highlights of our family travel not just this year but spanning many years. Pulled in by the history (1725!), we experienced a lovely meal with simple, classic top-rate food and service that was beyond perfect. A gem. Viva el Botin!

Natalia M.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 15/08/2014

Natalia M. - 10/10 : Great food. Don't miss the cochinillo, the reason to be there! Went for the history, but loved the food!

Marina B.
Aventurero/a
1 valoraciones
4,5/10
Fecha de la comida: 13/08/2014

Marina B. - 4,5/10 : The ratio quality / price of the food is poor. The restaurant is historic but, in my opinion, it is not taken care of. You realize that the only goal is to maximize revenue with little attention to the client and the tradition that they claim to continue. I do not recommend this place which is too expensive for what it offers.

Igor D.
Aventurero/a
1 valoraciones
10/10
Fecha de la comida: 13/08/2014

Igor D. - 10/10 : Were in the restaurant with his wife. The food very much. Delicious, nourishing. Very good service. There is a menu in Russian, it's nice. Very Vivid restaurant. We plan to go back there.

Quienes vieron este restaurante también consultaron

  • Mi cuenta